SLB 1007 to ręczna zgrzewarka tackowa przeznaczona do wykorzystania w modyfikowanej atmosferze pakowania (MAP) kubków i tacek. SLB 1007 oferuje najlepsze połączenie ceny i wydajności w przemyśle dzięki sposobie pakowania opartym o zachowanie świeżości żywności za pomocą przypływu gazu.
Specyfikacja techniczna | SLB 1007 |
Wydajność (max tylko ze zgrzewem) | 8 cykl/min |
Wydajność (max z MAP) | 6 cykl/min |
Max wymiary tacki (dł. x szer. x wys.) | 360 x 300 x 140 mm |
Max szerokość folii | 335 mm |
Możliwość drukowania na folii | Standard |
Zużycie powietrza | 100L/min (przy 7 bar) |
Zasilanie | 230V-1Ph-50/60Hz |
Moc | 2000W |
Wymiary maszyny (dł. x szer. x wys.) | 1200 x 1100 x 1480 mm |
Próżniowe pakowanie żywności
Maszyny do pakowania próżniowego służą do pakowania produktów w folię barierową zapewniającą całkowitą szczelność opakowania, odporność na parowanie oraz świeżość produktu, który się w nim znajduje. Wykorzystywane są najczęściej do pakowania próżniowego żywności oraz wyrobów garmażeryjnych. Odpowiednie przechowywanie żywności jest gwarancją znacznie dłuższej ich przydatności do spożycia, dlatego warto postawić na właściwe metody, dzięki którym będą mogli Państwo w znacznym stopniu przedłużyć trwałość konkretnych produktów spożywczych.
Zalety automatów pakujących próżniowo
Automaty pakujące próżniowe posiadają wiele zalet. Jest to zarazem praktyczne i wygodne rozwiązanie mająca bezpośredni wpływ na to, by dane produkty zachowały świeżość przez dłuższy czas. Zalety tego rozwiązania to również:
- Ponad dwukrotne przedłużenie okresu przydatności danego produktu
- Estetyczny wygląd
- Trwałość i szczelność opakowania
- Zachowanie apetycznego smaku i wyglądu
- Brak możliwości odparowania zapraw i soków znajdujących się w opakowaniu
- Ograniczenie psucia się produktów
Maszyny do pakowania próżniowego – sprawdź naszą ofertę!
Jesteśmy pierwszym przedsiębiorstwem we Wrocławiu, które dostarczało urządzenia i automaty pakujące próżniowo. Jednym z modeli dostępnych w naszej ofercie jest SLB 1007 będący ręczną zgrzewarką tackowa przeznaczoną do wykorzystania w modyfikowanej atmosferze pakowania kubków i tacek. Maszyna ta oferuje najlepsze połączenie ceny i wydajności w przemyśle dzięki sposobie pakowania opartym o zachowanie świeżości żywności za pomocą przypływu gazu.
Sprzedawane przez nas maszyny do pakowania próżniowego wyróżniają się najwyższą jakością i pochodzą nie tylko z produkcji własnej czy importu, lecz także od krajowych przedsiębiorstw. Naszym celem jest fachowe doradztwo i zaopatrzenie branży opakowaniowej w artykuły najlepszej jakości. Nasze automaty są niezwykle wydajne oraz trwałe nawet podczas codziennej i intensywnej eksploatacji, dzięki czemu mogą służyć w pełni niezawodnie nawet przez wiele lat. Jest to więc doskonała inwestycja ułatwiająca oraz przyspieszająca codzienną pracę, na która decyduje się coraz więcej Klientów ceniących sobie trwałe i praktyczne rozwiązania.
Wygodne w obsłudze maszyny do pakowania próżniowego
W naszej ofercie uwzględniliśmy wydajne i łatwe w obsłudze maszyny do pakowania próżniowego oparte o intuicyjny interfejs. Pakowaczki próżniowe są jednymi z najczęściej wykorzystywanych urządzeń w wielu segmentach przemysłu spożywczego, medycznego i farmaceutycznego. Są one niezastąpione w sytuacji, w której wymagane jest wydłużenie terminu przydatności produktu. Do dyspozycji klientów oddajemy zaawansowane, szybkie i niezawodne maszyny do pakowania próżniowego, które pozwalają nie tylko na pakowanie gotowych, wydzielonych porcji żywności, ale również na zabezpieczenie potraw przed zapachami, które mogłyby wpłynąć na ich jakość i smak. Pakowaczki próżniowe mają szerokie zastosowanie. W przemyśle medycznym zapewniają bezpieczne środowisko m.in. maskom, tabletkom, medycznym narzędziom, stentom i sztucznym kościom.
Bezpieczne i niezawodne automaty pakujące próżniowo
Automaty pakujące próżniowo pozwalają na szczelne zamknięcie żywności i innych produktów, dzięki czemu są one zabezpieczone przed wpływem czynników zewnętrznych oraz uszkodzeniami w transporcie. Pakowanie próżniowe nie ingeruje w smak, zapach i barwę produktu. Pozwala natomiast zachować nienaganną strukturę fizykochemiczną przetworów, wędlin i gotowych dań. Automaty pakujące próżniowo po wytworzeniu próżni w foliowym worku mają możliwość wypełnić wnętrze opakowania mieszaniną neutralnych gazów, co chroni delikatną zawartość i całkowicie uniemożliwia powstanie mikroorganizmów beztlenowych na jej powierzchni, ograniczając tym samym psucie się żywności i korodowanie metalowych części. Inwestycja w maszynę do pakowania próżniowego jest inwestycją niezwykle opłacalną, która zwraca się w stosunkowo szybkim czasie. Stąd też jej popularność w koncernach farmaceutycznych, medycznych, w lokalach gastronomicznych, firmach cateringowych, garmażeryjnych i szeroko pojętym przetwórstwie jest coraz większa.