Jak działa pakowaczka próżniowa?

Pakowaczka próżniowa to narzędzie służące do pakowania w folię barierową produktów spożywczych, medycznych, farmaceutycznych oraz zaawansowanych technologicznie. Po umieszczeniu produktu w opakowaniu usuwane jest z niego powietrze, a następnie specjalna listwa zgrzewa ze sobą brzegi, szczelnie zamykając całość. W ten sposób można zabezpieczać praktycznie wszystko: mięso, warzywa, napoje, implanty, tabletki, płytki PLC czy mikroczipy. Warto zaznaczyć, że opakowanie pozbawione powietrza redukuje ilość miejsca potrzebną do magazynowania. Ponadto, żywność zapakowaną próżniowo można przechowywać w ujemnych temperaturach bez obawy utraty wartości odżywczych i walorów smakowych.

W naszej ofercie proponujemy dwa typy pakowaczek próżniowych: komorowe oraz zewnętrznego opróżniania.

PAKOWARKI PRÓŻNIOWE KOMOROWE

PAKOWARKI Z OPRÓŻNIANIEM ZEWNĘTRZNYM

Praca w cleanroom i certyfikaty IQ/OQ

Z oferty pakowaczek próżniowych dostępnych na naszej stronie internetowej korzystają przede wszystkim te firmy, które działają w przemysłach podlegających regularnym kontrolom sanepidu i Ministerstwa Zdrowia, wszędzie tam, gdzie wymagane są nie tylko sterylne warunki pracy, ale także kontrola krytycznych parametrów procesów produkcyjnych. Zgrzewarki pakujące próżniowo to precyzyjne urządzenia, które nie tylko zwiększają wydajność produkcyjną, ale przede wszystkim zapewniają bezpieczne środowisko zapakowanym produktom.

Na życzenie klienta urządzenia są kalibrowane, walidowane, następnie certyfikowane. Walidacja pakowarek Audion oznacza kontrolę nad krytycznymi parametrami takimi jak temperatura zgrzewania, czas zgrzewania, ciśnienie i siła docisku listw grzejnych.

Zrealizowaliśmy już wiele projektów u wiodących polskich i zagranicznych producentów elektroniki, leków i sprzętu medycznego. Sprzedawane przez nas pakowaczki próżniowe wyróżniają się przemysłową konstrukcją ze stali nierdzewnej, spełniają europejskie normy ISO i są dopuszczone do pracy w cleanroomach. Niezmiennie od 1947 roku pakowarki Audion produkowane są w Europie, słynąc z niezawodności i bezawaryjności.

Pakowaczki próżniowe zapewniają szczelność, odporność na parowanie i świeżość

Pakowarki próżniowe służą do pakowania produktów w folię zapewniającą całkowitą szczelność opakowania, odporność na parowanie oraz świeżość produktu, który się w nim znajduje. Wykorzystywane są najczęściej w medycynie, farmacji a ponad wszystko w przemyśle spożywczym. Odpowiednie przechowywanie świeżej żywności, czy produktów garmażeryjnych jest gwarancją dłuższego cyklu życia produktów, dlatego warto postawić na właściwe metody pakowania. Pakowaczka próżniowa niezależnie od sposobu wysysania powietrza posiada wiele zalet przekładających się na:

➡ Ponad dwukrotne przedłużenie okresu przydatności
➡ Estetyczny sposób zaprezentowania żywności
➡ Trwałość i szczelność opakowania
➡ Zachowanie zapachu i walorów smakowych
➡ Zabezpieczenie przed odparowaniem zapraw i soków znajdujących się w opakowaniu
➡ Ograniczenie psucia się żywności

Pakowaczki próżniowe stołowe

Klientom TECHNO proponujemy również pakowaczki próżniowe stołowe – są to niezwykle profesjonalne urządzenia, które ułatwiają pakowanie próżniowe. Co je wyróżnia? Jak sama nazwa wskazuje, budowa pozwala na bezpieczne postawienie ich na blacie/stole. Należy dodać, że nasze pakowaczki próżniowe komorowe działają niezawodnie i szybko. Ich działanie opiera się na zamykaniu woreczków w specjalnej komorze, w której zostaje wytworzona próżnia. Są to urządzenia niezbędne przede wszystkim w branży gastronomicznej. Pakowarki komorowe umożliwiają wygodne pakowanie wszystkich substancji płynnych, czyli sosów, zup, napojów, co jest ogromnym ułatwieniem dla wszystkich restauratorów, czy też firm cateringowych. Proponujemy bogaty wybór komorowych pakowarek próżniowych, dzięki czemu każdy klient z pewnością znajdzie u nas odpowiednie dla siebie urządzenie. W przypadku dodatkowych pytań związanych z naszą ofertą – zachęcamy do kontaktu mailowego, telefonicznego lub osobistego w jednym z oddziałów.

Sposób na przechowywanie żywności

Konserwowanie żywności poprzez mechaniczne usunięcie powietrza z opakowania, w którym się znajduje, to doskonały sposób na przedłużenie trwałości produktu. W tak zabezpieczonym środowisku nie rozwijają się mikroorganizmy odpowiedzialne za psucie się jedzenia. Do tego celu służą pakowaczki próżniowe, które sprawdzą się zarówno w domu, jak i w dużych zakładach przemysłowych. Zagwarantują znacznie dłuższy okres przydatności do spożycia.

Pakowaczka próżniowa komorowa od sprawdzonego producenta

Pakowaczki próżniowe komorowe są tak popularne głównie przez wzgląd na ich szybkość oraz dużą wygodę użytkowania. Dbamy o to, by dostarczać swoim Klientom sprawdzone i niezawodne rozwiązania odporne nawet na intensywną eksploatację. Każda pakowaczka dostępna w naszej ofercie cechuje się prostotą oaz wysoką jakością wykonania, co ma bezpośrednie przełożenie na niezawodność oraz bezproblemową pracę każdego urządzenia. Dzięki temu możemy zaoferować Państwu produkt najwyższej klasy, który będzie doskonałą i niezwykle praktyczną inwestycją na wiele lat.

Jeżeli poszukują Państwo firmy produkującej wysokiej klasy pakowaczki próżniowe komorowe, serdecznie zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą. Sprzedawane przez nas urządzenia wyróżniają się najwyższą jakością i pochodzą nie tylko z produkcji własnej czy importu, lecz także od krajowych przedsiębiorstw. Naszym celem jest fachowe doradztwo i zaopatrzenie branży opakowaniowej w artykuły najlepszej jakości. Serdecznie zapraszamy do zakupów, a w razie pytań służymy pomocą.

Gwarancja jakości

Niezawodna niemiecka konstrukcja i wydajność to dwie cechy wyróżniające nasze maszyny. Pakowaczki Audion Elektro są trwałe i przystosowane do ciągłej eksploatacji w warunkach przemysłowych, dlatego posłużą w Państwa firmie przez bardzo długi czas. Kalibracja i walidacja umożliwia przystosowanie ich do najbardziej wymagających rynków takich jak medyczny i farmaceutyczny. Pakowaczki próżniowe to sposób na zawsze świeżą żywność i lepsze zabezpieczenie produktu, w tym przed niepożądanymi substancjami i warunkami zewnętrznymi. Różnorodność urządzeń pod względem długości listew, mocy pomp, dysz ssących, czy ilości komór pozwala na dopasowanie odpowiedniego modelu do potrzeb klienta, zapewniając efektywne pakowanie zarówno wielkim przedsiębiorstwom przetwórczym jak i małym przydomowym garmażeriom.

Czytaj więcej